Image Image Image Image Image

BNSyoutube      BNStwitter      BNSlinkedin      BNSfacebook

Scroll to Top

To Top

nieuws

15

Jan
2014

in: nieuws

door: BNS

‘Atelier Populaire Néerlandais’ tijdens stripfestival Angoulême

On 15, Jan 2014 | In nieuws |

20-jeunes-dessinateurs-presents-a-angouleme-2014--gert-jan-pos

Bij het 41ste stripfestival van Angoulême (FR) van 30 januari tot en met 2 februari 2014, is een selectie van Nederlandse stripmakers vertegenwoordigd. Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie leverde een onderzoeksbijdrage in het kader van de deelregeling Vormgeving. Namens uitgeverij BD Must zijn Eric Heuvel en Hans van Oudenaarden aanwezig.Een van de 11 hoofdexposities draagt de titel Willem, ça c’est de la bande dessinée! die het rijke en bewogen parcours van deze in Frankrijk wonende Nederlandse tekenaar verhaalt. Deze expositie vloeit voort uit de Grand Prix du Festival die Willem in ontvangst mocht nemen tijdens de afgelopen editie. Tijdens de 41ste editie 2014 is Willem voorzitter van de jury.


In Willems kielzog wordt een tekenaarsatelier ingericht van Nederlandse auteurs in de benedenverdieping van de Espace FranquinJoost Swarte zwaait de tekenplank om een twintigtal tekenaars te bezielen die afwisselend zeefdrukken produceren over de hete hangijzers van dat moment. Elke dag worden verschillende affiches gemaaakt die door de hele stad aangeplakt worden. Een sterke verwijzing naar de plaats van de tekening en zijn vluchtig bestaan ten tijde van de wildplak-cultuur in de jaren ’60-’70.

Een groep van ongeveer dertig Nederlandse stripmakers en illustratoren is aanwezig tijdens het festival: namens uitgeverij BD Must zijn Eric Heuvel en Hans van Oudenaarden aanwezig. Verder zijn dat Anne Staal, Eva Staal, Henk Kuijpers, Erik de Graaf, Paul Teng, Barbara Stok, Peter van Dongen, Hanco Kolk, Jan Cleijne, Flo de Goede, Maaike Hartjes, Marcel Ruijters, Robert van Raffe, Michiel van de Pol, Guido van Driel, Typex, Sam Peeters, Nanne Meulendijks, Aimée de Jongh, Erik Wielaert, Pieter Geenen, Andre Slob en Ype Driessen.

Meer informatie:
http://www.labedeestdanslarue.com/
http://www.bdangouleme.com/388,willem-ca-c-est-de-la-bande-dessinee
Bron: Nederlandse Ambassade, Parijs
Illustratie: Michiel van de Pol (via Facebook), Joost Swarte (La BéDé)

swarte_angouleme_2014

 

Tags | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,