Image Image Image Image Image

BNSyoutube      BNStwitter      BNSlinkedin      BNSfacebook

Scroll to Top

To Top

nieuws

26

Jan
2014

in: nieuws

door: BNS

Matena, Van Eijck en Delbressine vallen in de prijzen

On 26, Jan 2014 | In nieuws |

Het was zaterdag een mooie dag voor de Nederlandse strip in Museum Meermanno te Den Haag: de BNS hield er zijn jaarvergadering en ‘s avonds genoten meer dan 150 aanwezige stripprominenten van een geslaagd ‘Gala van het Stripboek’. Dick Matena, Rob Van Eijck en Marissa Delbressine werden onderscheiden.

Maartje de Haan, directrice van Meermanno, opende het gala en introduceerde de ambitieuze plannen voor een nieuw, Nederlands stripmuseum én de introductie van nieuwe prijzen voor de Nederlandse strip: de ‘Rob van Eijck Prijs’ (een tweejaarlijkse strippromotieprijs), de ‘Striptalentprijs’ en de prijs voor ‘Levend Erfgoeddrager’ voor bijdragen aan de Nederlandse strip. Dick Matena nam met trots zijn onderscheiding in ontvangst voor zijn bijdrage aan de Nederlandse strip en daarmee aan de Nederlandse cultuur.

(FOTO’S: Frank Jansen, via de facebookpagina Het Gala van het Stripboek/Meermanno)
Meer foto’s in de fotoalbums van https://www.facebook.com/Stripmakers.

Marissa Delbressine neemt de ‘Striptalentprijs 2013′ in ontvangst uit handen van Caroline van der Lee (geheel links, redactrice Stripnieuws en medeorganisator van het Gala van het Stripboek)

Rob van Eijck neemt zijn eigen 'Rob van Eijck-prijs' in ontvangst.

Rob van Eijck (derde van rechts) neemt zijn eigen ‘Rob van Eijck-prijs’ in ontvangst

 

 

Tags | , , , , , , , , , , , ,