Image Image Image Image Image

BNSyoutube      BNStwitter      BNSlinkedin      BNSfacebook

Scroll to Top

To Top

nieuws

01

Jun
2014

in: nieuws

door: BNS

Nederland is nieuwe stripuitgeverij rijker: Scratch Books

On 01, Jun 2014 | In nieuws |

Op de vooravond van de Stripdagen Haarlem wordt aangekondigd dat Nederland een nieuwe stripuitgeverij rijk is: Scratch. Het is een initiatief van Wiebe Mokken (directeur en voormalig stripwinkeleigenaar op de Amsterdamse Zeedijk), de bij Oog & Blik/Bezige Bij vertrokken Hansje Joustra en stripmaker Joost Swarte, die aan zal treden als adviseur.

Al enkele Nederlandse stripmakers hebben aangekondigd de overstap te maken naar Scratch, waaronder Guido van Driel, Erik Kriek, Ever Meulen en Typex. De eerste uitgave is een vertaling van ‘De piraat en de apotheker’ van de Duitse tekenaar/ontwerper Henning Wagenbreth, bekend van het affiche van het Holland Animation Festival editie 2013. Werk van hem was ook te bewonderen tijdens de Stripdagen Haarlem. De verwachting is dat er nog meer auteurs de overstap naar Scratch zullen maken.

Scratch zal zich volgens Joost Swarte vooral ook richten op de Vlaamse markt, waar het beeldverhaal en de graphic novel nog een redelijke markt hebben. Maar ook aankoop van buitenlandse rechten staat op de planning.

Meer info: http://www.scratchbooks.nl/

Tags | , , , , , , , ,