Image Image Image Image Image

BNSyoutube      BNStwitter      BNSlinkedin      BNSfacebook

Scroll to Top

To Top

Nieuw werk van Nederlandse stripmakers

Evert Kwok (Eelke de Blouw) Evert Kwok (Eelke de Blouw) Evert Kwok (Eelke de Blouw) Evert Kwok (Eelke de Blouw) Evert Kwok (Eelke de Blouw) Evert Kwok (Eelke de Blouw)

On 13, Jan 2014 | In | Door BNS

Evert Kwok (Eelke de Blouw)

Eelke de Blouw (1981) is een Nederlands cartoonist, illustrator en grafisch ontwerper. In 2003 begon hij samen met Tjarko Evenboer onder de naam Evert Kwok met het publiceren van een wekelijkse cartoon op internet. Na 10 jaar standvastig publiceren is het duo vijf stripalbums verder en is hun cartoon uitgegroeid tot een van de populairste Nederlandse cartoonreeksen op het web, met meer dan 30.000 volgers op Facebook en Twitter. Hun gortdroge woordgrappen worden veelvuldig geretweet door cabaretiers, radio-dj’s en het Genootschap Onze Taal.

De cartoons van de Blouw bestaan uit een bonte mix van woordgrappen, taalverdraaiingen, absurde situaties en vreemde snuiters. De cartoons worden gepubliceerd in o.a. Catawiki Magazine, het CNV magazine ´VakM´ en WEET Magazine. Daarnaast zijn ze terug te vinden in verscheidene lesmethodes Nederlands en waren de cartoons enkele malen onderdeel van eindexamens in het voortgezet onderwijs.