Image Image Image Image Image

BNSyoutube      BNStwitter      BNSlinkedin      BNSfacebook

Scroll to Top

To Top

Nieuw werk van Nederlandse stripmakers

Maarten Gerritsen Maarten Gerritsen Maarten Gerritsen Maarten Gerritsen Maarten Gerritsen Maarten Gerritsen

On 02, Jan 2014 | In | Door BNS

Maarten Gerritsen

Vanaf 2004 is Maarten (1977) werkzaam als striptekenaar en illustrator. Hij begon zijn carrière bij Studio Jan Kruis waarvoor hij tot op vandaag de dag meewerkt aan de strip Jan, Jans & de kinderen. Het tekenen in andere stijlen vindt hij uitermate leerzaam en uitdagend. Inmiddels heeft Maarten ook bijdragen geleverd aan andere bekende strips zoals Donald Duck en Tom & Jerry, fenomenen die hem sinds zijn jeugd geïnspireerd hebben. Naast deze studiostrips tekent en tekende Maarten ook in een meer eigen stijl voor onder andere de jeugdbladen Dolfje Weerwolfje en Roetsj! Verder werkt hij voor uiteenlopende, al dan niet commerciële organisaties. Dit kan variëren van illustraties voor personeelsbladen tot strips met een voorlichtend karakter. In 2011 kwam Maarten’s eerste eigen strip “Greenman” uit, een verhaal met een groene boodschap. Voor dit project heeft Maarten zich vooral laten beïnvloeden door De Amerikaanse superheldenstrips, een andere jeugdliefde.

Het onderzoeken van verschillende stijlen en het tekenen voor verschillende doeleinden zijn zaken die het uiteenlopende tekenvak voor Maarten zo interessant maken.

Maarten zoekt graag de inspirerende omgeving van de Gelderse tekenstudio’s Noodweer en Funnyfarm op. Niet zelden werkt hij voor projecten samen met andere tekenaars uit de regio. Een flexibele saamhorigheid die hem zeer bevalt.