Image Image Image Image Image

BNSyoutube      BNStwitter      BNSlinkedin      BNSfacebook

Scroll to Top

To Top

Nieuw werk van Nederlandse stripmakers

Marissa Delbressine Marissa Delbressine Marissa Delbressine Marissa Delbressine Marissa Delbressine Marissa Delbressine

On 02, Jan 2014 | In | Door BNS

Marissa Delbressine

Marissa Delbressine (Geleen, 1982) is werkzaam als striptekenares en animator vanuit haar studio in Maastricht. Tijdens haar studie animatie aan de HKU was zij ook al actief in de vroege manga-kringen van Nederlandse small press scene. Ze richtte de boys’ love tekengroep (doujinshi circle) ‘OpenMinded’ op in 2004 en werd een van de drijvende krachten achter ‘Mangafique’. Haar manga tekenwerk werd tweemaal met een Dutch Manga Award bekroond, maar ze beperkte zich niet tot manga alleen. Sinds haar afstuderen in 2008 heeft ze in verschillende Nederlandse en Duitse anthologieën gepubliceerd in verschillende stijlen en sinds eind 2012 staat zij met de avonturenserie ‘Ward’ in stripblad Eppo.

Marissa is beschikbaar voor freelance opdrachten met betrekking tot strips, illustratie, animatie, storyboard en character design, alsmede workshops animatie, striptekenen en manga tekenen.

Publicaties:
Stripblad Eppo, Comix (DE), Lemon Law, Mooi is dat, Filmfanfare, Oost West, Pl0ts, Myx, GRNVLD

Opdrachtgevers:
NTR/SchoolTV, Cineventura, Prom-video (BE), Don Lawrence Collection, JNK Verlag, Fireangels Verlag, BCM Services, Uitgeverij Oog & Blik / De Bezige Bij

Prijzen:
Dutch Manga Award – fan-comic (2012); orginal story (2011); Benelux Beeldverhalenprijs – derde prijs (2012)