Image Image Image Image Image

BNSyoutube      BNStwitter      BNSlinkedin      BNSfacebook

Scroll to Top

To Top

Nieuw werk van Nederlandse stripmakers

Joachim Heijndermans Joachim Heijndermans Joachim Heijndermans Joachim Heijndermans Joachim Heijndermans

On 23, Jan 2015 | In | By BNS

Joachim Heijndermans

Heijndermans vertrok na zijn studie Animatie en Audiovisuele Vormgeving naar de Verenigde Staten om te studeren bij de prestigieuze Joe Kubert School of Cartooning and Graphic Art, waar hij de technieken van het stripvak leerde. Na terugkomst in Nederland werkt hij als zelfstandig kunstenaar en illustrator, werkt hij aan een kinderboek en de eigen stripseries Kobayashi Omega, Richard III, Villainous en Checkers.

Joachim Heijndermans heeft zowel ervaring met klassieke als digitale technieken voor illustratie en animatie.

Zijn passie is het vertellen van verhalen voor jong en oud: science fiction, fantasy of realisme. Zijn grootste inspiraties waren stripverhalen  en tekenaars als Osamu Tezuka, Grzegorz Rosinski en Will Eisner.

 

Ron Schuijt Ron Schuijt Ron Schuijt Ron Schuijt Ron Schuijt

Ron Schuijt

Ron Schuijt is parttime striptekenaar en illustrator en focust zich voornamelijk op werk met een sterk narratief element. Hij heeft een voorliefde voor sterke koffie, slappe humor en besteed grote delen van de dag met het kamer van zijn baard. In 2013 publiceerde hij bij uitgeverij Syndikaat zijn eerste lange verhaal, het 150 pagina’s tellende Tussen Katers en Spraakwater.

Sander de Fouw Sander de Fouw Sander de Fouw Sander de Fouw Sander de Fouw Sander de Fouw

Sander de Fouw

Sander de Fouw (1974) is sinds 2000 werkzaam als zelfstandig striptekenaar en illustrator voor verschillende opdrachtgevers. Zo tekent hij strips voor kindertijdschriften Taptoe en National Geographic Junior (Blink Uitgevers) en verzorgt hij de illustraties van educatieve lesmaterialen (Malmberg Uitgeverij).

De Fouw zet zijn talent graag in voor nieuwe opdrachten: in de uitvoering maar ook in de creatieve fase. Naast het tekenen van strips en illustraties voor bladen en lesmaterialen, is hij ook inzetbaar voor het live tekenen van cartoons, bijvoorbeeld tijdens brainstormsessies en conferenties. Tijdens zo’n event pikt hij punten uit de theoretische stof en zet deze vervolgens om in grappige cartoons.

Wilbert van der Steen Wilbert van der Steen Wilbert van der Steen Wilbert van der Steen Wilbert van der Steen Wilbert van der Steen

On 12, Jan 2014 | In | By BNS

Wilbert van der Steen

Wilbert van der Steen 1966 Maakte sinds 1993 cartoons en illustraties voor verschillende uitgeverijen en enkele buitenlandse. Schreef en illustreerde zelf Pension Kat (2008, jeugdboek. Vanaf 2009 richtte hij zijn aandacht weer op strip, zijn jongensdroom. Kortverhalen. webcomics en zijn bewerking van Peter en de wolf (2013) waren zijn eerste stappen. Met Marc Legendre maakte hij twee kortverhalen. Het eerste stripboek Ayak + Por (2014) kwam uit bij Strip2000. Hij heeft een beweeglijke, emotionele lijn en werkt met een beperkt kleurenpallet. Werkt graag met fantasie, fabels en donkere verhalen. Evengoed komen informatieve projecten goed uit zijn hand. Uit samenwerking komt het beste resultaat.

websites: http://www.wvds.net/

https://www.linkedin.com/in/wvdswilbertvandersteen

agent: http://gisaka.com/start/home.html

https://www.instagram.com/wilbertvandersteen_wvds_comics/

wvds-comics_ayak-porwvds-comics_bns-nwjrkrtwvds-comics_presenter_whitepaper-contentmarketingwvds-comics-animal-farm-2wvds-comics-sawvds-comics_7de-hemelhttps://www.behance.net/wilbertvandersteen

    

Chiel Brand Chiel Brand Chiel Brand Chiel Brand Chiel Brand Chiel Brand

On 02, Jan 2014 | In | By BNS

Chiel Brand

Ik wil strips maken. Professioneel. Het bedenken van verhalen. De pacing, diepgang en immersie creeren. Tekeningen, verhaal, kleur, tekst, cover en nog veel meer op elkaar aan laten sluiten. Een geheel creëren. Mensen een nieuwe wereld aanbieden waarin ze zich kunnen verliezen. Een nieuwe realiteit instappen, volledig gefocusd zijn op waar ze mee bezig zijn. Dit verhaal vervolgens vertalen naar panels. Bedenken hoe het verhaal loopt. Elk panel afzonderlijk een kunstwerk op zich. Dat de lezer zich daar al in verliest. Om vervolgens alle panels op elkaar aan te laten sluiten en ook daar een geheel van te maken. Flow creëren. In de panels, door de ogen van de lezer moeiteloos over het papier te laten glijden, alsof je danst, en vervolgens ook in de ervaring van de lezer, die zich in een nieuwe wereld begeeft en alles bijdraagt aan deze ervaring.

Dit werk vervolgens zien ontwikkelen en tot leven zien komen is geweldig. Het gevoel dat IK dit gedaan heb. Ik heb iets neergezet waarin lezers zich kunnen verliezen. Een icoon worden, iemand die zich volledig geeft en waar mensen naar op kijken. Iemand die weet wat hij doet en waar andere van kunnen en vooral ook van willen leren.