Image Image Image Image Image

BNSyoutube      BNStwitter      BNSlinkedin      BNSfacebook

Scroll to Top

To Top

Nieuw werk van Nederlandse stripmakers

Anne Breel Anne Breel Anne Breel Anne Breel Anne Breel

On 24, Jul 2016 | In | By BNS

Anne Breel

Anne Breel verzamelt gekke kringloopspullen en poppetjes zonder veel waarde. Dankzij haar kennis van fotografie weet zij de afgedankte figuurtjes krachtig weer te geven in een poppenhuis, dat daardoor de illusie krijgt van een levensgrote en menselijke wereld. Met dit gegeven, samen met Anne’s fantasie en haar liefde voor het stripverhaal is een nieuwe stripvorm geboren: de beeldstrip van een geënsceneerde miniwereld.

Iedere strip vormt een verhaal op zich, maar te samen vormen ze de wereld van Pop en co. Anne is trouw aan haar opgewekte en humoristische stijl, maar schuwt de maatschappelijke betrokkenheid zeker niet.

Ook maakt Anne verhalende foto’s in een bepaald thema. Soms vanwege een zakelijke opdracht, bijvoorbeeld voor in de wachtkamer van een zorgverlener, een andere keer is dat voor een expositie. Zo is haar werk deze zomer te zien tijdens de Kunstschouw 2016, bij Galerie Haamstede in Burgh Haamstede.

Anne Breel, fotograaf, bedenker, verzamelaar en uitvoerder van de strips

Elise Kremer, neerlandica, redacteur bij de teksten

Martien Luteijn, vormgever, beheerder website en adviseur

www.popenco.nu

https://www.facebook.com/Pop-en-Conu-853288448066975/

Public Profilehttps://nl.linkedin.com/in/anne-breel-20a47ba

Joachim Heijndermans Joachim Heijndermans Joachim Heijndermans Joachim Heijndermans Joachim Heijndermans

On 23, Jan 2015 | In | By BNS

Joachim Heijndermans

Heijndermans vertrok na zijn studie Animatie en Audiovisuele Vormgeving naar de Verenigde Staten om te studeren bij de prestigieuze Joe Kubert School of Cartooning and Graphic Art, waar hij de technieken van het stripvak leerde. Na terugkomst in Nederland werkt hij als zelfstandig kunstenaar en illustrator, werkt hij aan een kinderboek en de eigen stripseries Kobayashi Omega, Richard III, Villainous en Checkers.

Joachim Heijndermans heeft zowel ervaring met klassieke als digitale technieken voor illustratie en animatie.

Zijn passie is het vertellen van verhalen voor jong en oud: science fiction, fantasy of realisme. Zijn grootste inspiraties waren stripverhalen  en tekenaars als Osamu Tezuka, Grzegorz Rosinski en Will Eisner.

 

Sander de Knegt Sander de Knegt Sander de Knegt Sander de Knegt Sander de Knegt

On 11, Sep 2014 | In | By BNS

Sander de Knegt

De stedenbouwkundige Sander de Knegt (1976) is illustrator en stripmaker. Hij werkt meestal onder de naam SCHETSontwerp. Sander probeert zijn grote liefdes voor het stripverhaal en architectuur te combineren. Zo maakt hij in cartoonstijl illustraties van ruimtelijke opgaven zoals nieuwbouwplannen en landschapsontwikkeling. Daarnaast maakt hij graag strips en illustraties waarin zijn kennis van de stad, architectuur steeds zichtbaar zijn. Hij is gespecialiseerd in het maken van 3d kaarten, vogelvluchten en ooghoogtes van regio’s, steden, gebouwen en landschappen zowel als voor- als achtergrond. Enkele opdrachtgevers: Ministerie van I&M, Ministerie van EZ, Rijkswaterstaat, gemeentes (Zaanstad, Eindhoven), provincies (Noord-Brabant, Noord-Holland, Groningen), havenbedrijf Amsterdam, Randstad, Friesland Campina, Twynstra Gudde, Heijmans, Proper stok en diverse stedenbouwkundige ontwerpbureaus.

 
Joost Verweij Joost Verweij Joost Verweij Joost Verweij Joost Verweij Joost Verweij

On 02, Jan 2014 | In | By BNS

Joost Verweij

Joost Verweij (1968) woont en werkt in Nijmegen. Hij maakte de afgelopen jaren autobiografische dagboekstrips en korte dierenstrips (Animale driften). Hij houdt erg veel van autobiografische strips, zoals ‘Persepolis’ van Marjane Satrapi, ‘Last exits’ van Joyce Farmer, ‘Fun House’ van Allison Bechdel. Zware kost, dat wel. In zijn eigen werk probeert hij dat wat beperkt te houden. Op dit moment werkt hij wekelijks aan cartoons, plus zijn dagboekverslagen: ‘Parten’