Image Image Image Image Image

BNSyoutube      BNStwitter      BNSlinkedin      BNSfacebook

Scroll to Top

To Top

Nieuw werk van Nederlandse stripmakers

Camiel Derkx Camiel Derkx Camiel Derkx Camiel Derkx Camiel Derkx Camiel Derkx

On 14, Jul 2015 | In | By BNS

Camiel Derkx

Camiel Derkx (1992) is een Nederlandse illustrator, ontwerper en stripmaker. Al op een leeftijd van negen jaar, was Camiel er al van overtuigd wat hij later wilde worden: een beroemde tekenaar. Na jaren streven is hij goed op weg zijn jeugddroom waar te maken. In juni 2015 studeerde hij af aan de AKV|St. Joost te ‘s-Hertogenbosch, waar hij vier jaar lang de opleiding Illustratie heeft gevolgd. Met zijn komische en luchtige strip ‘Mijn Gehandicapte Broer & Ik’ trad Camiel in 2015 naar de buitenwereld toe. Als afstudeerproject bracht hij in eigen beheer een stripboekje uit van ‘Mijn Gehandicapte Broer & Ik’, een strip gebaseerd op de (waargebeurde) gesprekken, uitspraken en belevenissen van zijn gehandicapte broer en hemzelf. Na het afstuderen is Camiel de strip gaan doorzetten en heeft hij als doelen meerdere stripalbums uit te geven en hoopt hij dat hij het gepubliceerd kan krijgen.
Naast het striptekenen maakt Camiel graag illustraties voor kranten en tijdschriften en specialiseert hij zich in de aankleding en invulling van festivals met zijn illustratieve ontwerpen. Zo heeft hij al samengewerkt met festivalorganisaties als Mysteryland en Outlands Open Air.
Jacco de Jager Jacco de Jager Jacco de Jager Jacco de Jager Jacco de Jager Jacco de Jager

On 25, Nov 2014 | In | By BNS

Jacco de Jager

De portretten van Jacco de Jager bezitten een interessante gelaagdheid. Binnen de sfeer van vervreemding maakt hij gebruik van (zwarte) humor. Je weet eigenlijk nooit of er sprake is van verdriet, pijn of vrolijkheid (extase). De tekeningen zijn daardoor op een plezierige manier dubbelzinnig.

Jacco maakt niet alleen tekeningen en schilderijen, maar ook strips. Zijn eerste stripboek gaat over strijd tussen object en subject. In het verhaal worden feministische ideeën uitgelicht in een episch gevecht om balans te creëren. Dit met een knipoog naar transformers, WWE worstelaars, valkyries, en bauhaus kostuums.

Naast kunstenaar en illustrator is Jacco ook parttime webdesigner en grafisch vormgever.

Erwin Suvaal Erwin Suvaal Erwin Suvaal Erwin Suvaal Erwin Suvaal Erwin Suvaal

Erwin Suvaal

Na zijn opleiding op de Willem de Kooning Academie in Rotterdam (1983-1988) is Erwin Suvaal werkzaam als zelfstandig illustrator, cartoonist en stripmaker. Samen met grafisch vormgever Luci van Engelen vormt hij het maatschap ‘CVIII Ontwerpers’. Sinds 2012 ontwerpen en drukken zij ook shirts en aanverwante zaken onder de naam ‘Suvaalshirts’. Samen met tekstschrijver Willem Ritstier maakt Erwin de serie ‘Anders’, een jeugdstrip die in 2010 genomineerd was voor beste jeugdstrip.

Opdrachtgevers oa.:
Technisch Weekblad, Applus RTD, T-Mobile, Computer Idee, Youtech Magazine, Defensie, Dopingautoriteit, BDU uitgevers, Atletiek Unie, Run2Day, Constructief

 

Sander de Knegt Sander de Knegt Sander de Knegt Sander de Knegt Sander de Knegt

On 11, Sep 2014 | In | By BNS

Sander de Knegt

De stedenbouwkundige Sander de Knegt (1976) is illustrator en stripmaker. Hij werkt meestal onder de naam SCHETSontwerp. Sander probeert zijn grote liefdes voor het stripverhaal en architectuur te combineren. Zo maakt hij in cartoonstijl illustraties van ruimtelijke opgaven zoals nieuwbouwplannen en landschapsontwikkeling. Daarnaast maakt hij graag strips en illustraties waarin zijn kennis van de stad, architectuur steeds zichtbaar zijn. Hij is gespecialiseerd in het maken van 3d kaarten, vogelvluchten en ooghoogtes van regio’s, steden, gebouwen en landschappen zowel als voor- als achtergrond. Enkele opdrachtgevers: Ministerie van I&M, Ministerie van EZ, Rijkswaterstaat, gemeentes (Zaanstad, Eindhoven), provincies (Noord-Brabant, Noord-Holland, Groningen), havenbedrijf Amsterdam, Randstad, Friesland Campina, Twynstra Gudde, Heijmans, Proper stok en diverse stedenbouwkundige ontwerpbureaus.

 
Ron Schuijt Ron Schuijt Ron Schuijt Ron Schuijt Ron Schuijt

Ron Schuijt

Ron Schuijt is parttime striptekenaar en illustrator en focust zich voornamelijk op werk met een sterk narratief element. Hij heeft een voorliefde voor sterke koffie, slappe humor en besteed grote delen van de dag met het kamer van zijn baard. In 2013 publiceerde hij bij uitgeverij Syndikaat zijn eerste lange verhaal, het 150 pagina’s tellende Tussen Katers en Spraakwater.