Image Image Image Image Image

BNSyoutube      BNStwitter      BNSlinkedin      BNSfacebook

Scroll to Top

To Top

Nieuw werk van Nederlandse stripmakers

Jeroen Verdonschot Jeroen Verdonschot Jeroen Verdonschot Jeroen Verdonschot Jeroen Verdonschot Jeroen Verdonschot

On 24, Jul 2016 | In | By BNS

Jeroen Verdonschot

Jeroen Verdonschot studeerde af als Master Animation aan de HKU in 2008, gespecialiseerd in concept en scenario. Hij richtte na zijn studie Cartoon Blanche op. Een stripstudio waar hij tot op heden fulltime met plezier aan diverse strips en cartoons in opdracht werkt. Bekroond met de Zeppoprijs in 2011, tijdens de Belgische cartooncompetitie George van Raemdonck.

Hij kan in alle vrijheid zijn humor en creativiteit kwijt in zijn wekelijkse cartoon op Facebook: ‘The Cartoon Conspiracy’.

Altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging op het gebied van humoristische cartoons en strips.

Volg zijn cartoonserie op facebook via:

https://www.facebook.com/thecartoonconspiracy

Voor specifieke bedrijfscartoons bezoek:
www.businesscartoons.nl

En nog een Linkedin link: https://nl.linkedin.com/in/striptekenaar

Camiel Derkx Camiel Derkx Camiel Derkx Camiel Derkx Camiel Derkx Camiel Derkx

On 14, Jul 2015 | In | By BNS

Camiel Derkx

Camiel Derkx (1992) is een Nederlandse illustrator, ontwerper en stripmaker. Al op een leeftijd van negen jaar, was Camiel er al van overtuigd wat hij later wilde worden: een beroemde tekenaar. Na jaren streven is hij goed op weg zijn jeugddroom waar te maken. In juni 2015 studeerde hij af aan de AKV|St. Joost te ‘s-Hertogenbosch, waar hij vier jaar lang de opleiding Illustratie heeft gevolgd. Met zijn komische en luchtige strip ‘Mijn Gehandicapte Broer & Ik’ trad Camiel in 2015 naar de buitenwereld toe. Als afstudeerproject bracht hij in eigen beheer een stripboekje uit van ‘Mijn Gehandicapte Broer & Ik’, een strip gebaseerd op de (waargebeurde) gesprekken, uitspraken en belevenissen van zijn gehandicapte broer en hemzelf. Na het afstuderen is Camiel de strip gaan doorzetten en heeft hij als doelen meerdere stripalbums uit te geven en hoopt hij dat hij het gepubliceerd kan krijgen.
Naast het striptekenen maakt Camiel graag illustraties voor kranten en tijdschriften en specialiseert hij zich in de aankleding en invulling van festivals met zijn illustratieve ontwerpen. Zo heeft hij al samengewerkt met festivalorganisaties als Mysteryland en Outlands Open Air.
Wouter Goudswaard Wouter Goudswaard Wouter Goudswaard Wouter Goudswaard Wouter Goudswaard Wouter Goudswaard

On 28, Jun 2015 | In | By BNS

Wouter Goudswaard

Wouter Goudswaard studeerde in juni 2013 af als Master in het Beeldverhaal aan het Sint-Lukas in Brussel. Tijdens zijn studie tekende hij al aan wat kleine opdrachten voor bedrijven, maar sinds juni 2014 is hij voltijds striptekenaar. Naast het tekenen van strips, illustraties en cartoons voor bedrijven maakt hij ook eigen strips. Zo verschenen bij uitgeverij Syndikaat ‘De man die zijn snor verloor’ (2012) en ‘Schaap & Godin’ (2014). Schaap & Godin verscheen eerder in het digitale stripblad Strike. Daarnaast maakt hij ook de webcomic ‘Ridiculand’, die in de zomer van 2015 opnieuw van start gaat.

Naast het thuis tekenen gaat Wouter ook wel eens op pad. Zo tekent hij live cartoons bij themadagen, vergaderingen en trainingen. Ook maakt hij af en toe filmpjes door middel van ‘visual writing’.

Wouter werkt vooral met veel humor en absurditeit en voelt zich erg geïnspireerd door de animatieseries van Cartoon Network en Nickelodeon.

Abe Borst Abe Borst Abe Borst Abe Borst Abe Borst Abe Borst

On 03, Feb 2015 | In | By BNS

Abe Borst

Abe Borst studeerde in 2012 als een van de eerste studenten af bij de opleiding Comic Design aan de Hogeschool voor de Kunsten ArtEZ te Zwolle. Hij is gelijk aan de slag gegaan als zelfstandig striptekenaar en illustrator. Intussen werkt hij bij studio Funny Farm in Arnhem, wordt zijn dagboekstrip uitgegeven bij Uitgeverij Syndikaat, geeft hij een cursus striptekenen aan kinderen en wordt hij onder andere gepubliceerd in de Kids Week, Expreszo en de Boekenkrant.

Altijd is Abe opzoek naar nieuwe uitdagingen, hierdoor bezit hij een grote variatie aan verschillende stijlen en manieren van aanpakken. Van muurschildering tot nep tattoo, van autobiografische strip tot commerciële opdracht: Abe is er klaar voor.

Erwin Suvaal Erwin Suvaal Erwin Suvaal Erwin Suvaal Erwin Suvaal Erwin Suvaal

Erwin Suvaal

Na zijn opleiding op de Willem de Kooning Academie in Rotterdam (1983-1988) is Erwin Suvaal werkzaam als zelfstandig illustrator, cartoonist en stripmaker. Samen met grafisch vormgever Luci van Engelen vormt hij het maatschap ‘CVIII Ontwerpers’. Sinds 2012 ontwerpen en drukken zij ook shirts en aanverwante zaken onder de naam ‘Suvaalshirts’. Samen met tekstschrijver Willem Ritstier maakt Erwin de serie ‘Anders’, een jeugdstrip die in 2010 genomineerd was voor beste jeugdstrip.

Opdrachtgevers oa.:
Technisch Weekblad, Applus RTD, T-Mobile, Computer Idee, Youtech Magazine, Defensie, Dopingautoriteit, BDU uitgevers, Atletiek Unie, Run2Day, Constructief