Image Image Image Image Image

BNSyoutube      BNStwitter      BNSlinkedin      BNSfacebook

Scroll to Top

To Top

Nieuw werk van Nederlandse stripmakers

Wouter Goudswaard Wouter Goudswaard Wouter Goudswaard Wouter Goudswaard Wouter Goudswaard Wouter Goudswaard

On 28, Jun 2015 | In | By BNS

Wouter Goudswaard

Wouter Goudswaard studeerde in juni 2013 af als Master in het Beeldverhaal aan het Sint-Lukas in Brussel. Tijdens zijn studie tekende hij al aan wat kleine opdrachten voor bedrijven, maar sinds juni 2014 is hij voltijds striptekenaar. Naast het tekenen van strips, illustraties en cartoons voor bedrijven maakt hij ook eigen strips. Zo verschenen bij uitgeverij Syndikaat ‘De man die zijn snor verloor’ (2012) en ‘Schaap & Godin’ (2014). Schaap & Godin verscheen eerder in het digitale stripblad Strike. Daarnaast maakt hij ook de webcomic ‘Ridiculand’, die in de zomer van 2015 opnieuw van start gaat.

Naast het thuis tekenen gaat Wouter ook wel eens op pad. Zo tekent hij live cartoons bij themadagen, vergaderingen en trainingen. Ook maakt hij af en toe filmpjes door middel van ‘visual writing’.

Wouter werkt vooral met veel humor en absurditeit en voelt zich erg geïnspireerd door de animatieseries van Cartoon Network en Nickelodeon.

Abe Borst Abe Borst Abe Borst Abe Borst Abe Borst Abe Borst

On 03, Feb 2015 | In | By BNS

Abe Borst

Abe Borst studeerde in 2012 als een van de eerste studenten af bij de opleiding Comic Design aan de Hogeschool voor de Kunsten ArtEZ te Zwolle. Hij is gelijk aan de slag gegaan als zelfstandig striptekenaar en illustrator. Intussen werkt hij bij studio Funny Farm in Arnhem, wordt zijn dagboekstrip uitgegeven bij Uitgeverij Syndikaat, geeft hij een cursus striptekenen aan kinderen en wordt hij onder andere gepubliceerd in de Kids Week, Expreszo en de Boekenkrant.

Altijd is Abe opzoek naar nieuwe uitdagingen, hierdoor bezit hij een grote variatie aan verschillende stijlen en manieren van aanpakken. Van muurschildering tot nep tattoo, van autobiografische strip tot commerciële opdracht: Abe is er klaar voor.

Joachim Heijndermans Joachim Heijndermans Joachim Heijndermans Joachim Heijndermans Joachim Heijndermans

On 23, Jan 2015 | In | By BNS

Joachim Heijndermans

Heijndermans vertrok na zijn studie Animatie en Audiovisuele Vormgeving naar de Verenigde Staten om te studeren bij de prestigieuze Joe Kubert School of Cartooning and Graphic Art, waar hij de technieken van het stripvak leerde. Na terugkomst in Nederland werkt hij als zelfstandig kunstenaar en illustrator, werkt hij aan een kinderboek en de eigen stripseries Kobayashi Omega, Richard III, Villainous en Checkers.

Joachim Heijndermans heeft zowel ervaring met klassieke als digitale technieken voor illustratie en animatie.

Zijn passie is het vertellen van verhalen voor jong en oud: science fiction, fantasy of realisme. Zijn grootste inspiraties waren stripverhalen  en tekenaars als Osamu Tezuka, Grzegorz Rosinski en Will Eisner.

 

Erwin Suvaal Erwin Suvaal Erwin Suvaal Erwin Suvaal Erwin Suvaal Erwin Suvaal

Erwin Suvaal

Na zijn opleiding op de Willem de Kooning Academie in Rotterdam (1983-1988) is Erwin Suvaal werkzaam als zelfstandig illustrator, cartoonist en stripmaker. Samen met grafisch vormgever Luci van Engelen vormt hij het maatschap ‘CVIII Ontwerpers’. Sinds 2012 ontwerpen en drukken zij ook shirts en aanverwante zaken onder de naam ‘Suvaalshirts’. Samen met tekstschrijver Willem Ritstier maakt Erwin de serie ‘Anders’, een jeugdstrip die in 2010 genomineerd was voor beste jeugdstrip.

Opdrachtgevers oa.:
Technisch Weekblad, Applus RTD, T-Mobile, Computer Idee, Youtech Magazine, Defensie, Dopingautoriteit, BDU uitgevers, Atletiek Unie, Run2Day, Constructief

 

Marco Jeurissen Marco Jeurissen Marco Jeurissen Marco Jeurissen Marco Jeurissen Marco Jeurissen

Marco Jeurissen

Marco Jeurissen maakt illustraties en strips voor redactionele, educatieve en institutionele doeleinden. In 2012/2013 verscheen een reeks van 10 strippagina’s over dementie en alzheimer bij artikelen in Dagblad de Limburger en het Limburgs Dagblad.

Zowel zijn illustraties als strips zijn conceptgebaseerd en daardoor variabel in stijl en techniek.

Opdrachtgevers zijn onder andere Noordhoff, Malmberg, Mediagroep Limburg, Research World, Het Cuypershuis en vele anderen. Marco is tevens als docent illustratie verbonden aan de Maastricht Academy of Media Design and Technology (voorheen ABK Maastricht).