Image Image Image Image Image

BNSyoutube      BNStwitter      BNSlinkedin      BNSfacebook

Scroll to Top

To Top

Nieuw werk van Nederlandse stripmakers

Wouter Goudswaard Wouter Goudswaard Wouter Goudswaard Wouter Goudswaard Wouter Goudswaard Wouter Goudswaard

On 28, Jun 2015 | In | By BNS

Wouter Goudswaard

Wouter Goudswaard studeerde in juni 2013 af als Master in het Beeldverhaal aan het Sint-Lukas in Brussel. Tijdens zijn studie tekende hij al aan wat kleine opdrachten voor bedrijven, maar sinds juni 2014 is hij voltijds striptekenaar. Naast het tekenen van strips, illustraties en cartoons voor bedrijven maakt hij ook eigen strips. Zo verschenen bij uitgeverij Syndikaat ‘De man die zijn snor verloor’ (2012) en ‘Schaap & Godin’ (2014). Schaap & Godin verscheen eerder in het digitale stripblad Strike. Daarnaast maakt hij ook de webcomic ‘Ridiculand’, die in de zomer van 2015 opnieuw van start gaat.

Naast het thuis tekenen gaat Wouter ook wel eens op pad. Zo tekent hij live cartoons bij themadagen, vergaderingen en trainingen. Ook maakt hij af en toe filmpjes door middel van ‘visual writing’.

Wouter werkt vooral met veel humor en absurditeit en voelt zich erg geïnspireerd door de animatieseries van Cartoon Network en Nickelodeon.

Abe Borst Abe Borst Abe Borst Abe Borst Abe Borst Abe Borst

On 03, Feb 2015 | In | By BNS

Abe Borst

Abe Borst studeerde in 2012 als een van de eerste studenten af bij de opleiding Comic Design aan de Hogeschool voor de Kunsten ArtEZ te Zwolle. Hij is gelijk aan de slag gegaan als zelfstandig striptekenaar en illustrator. Intussen werkt hij bij studio Funny Farm in Arnhem, wordt zijn dagboekstrip uitgegeven bij Uitgeverij Syndikaat, geeft hij een cursus striptekenen aan kinderen en wordt hij onder andere gepubliceerd in de Kids Week, Expreszo en de Boekenkrant.

Altijd is Abe opzoek naar nieuwe uitdagingen, hierdoor bezit hij een grote variatie aan verschillende stijlen en manieren van aanpakken. Van muurschildering tot nep tattoo, van autobiografische strip tot commerciële opdracht: Abe is er klaar voor.

Erwin Suvaal Erwin Suvaal Erwin Suvaal Erwin Suvaal Erwin Suvaal Erwin Suvaal

Erwin Suvaal

Na zijn opleiding op de Willem de Kooning Academie in Rotterdam (1983-1988) is Erwin Suvaal werkzaam als zelfstandig illustrator, cartoonist en stripmaker. Samen met grafisch vormgever Luci van Engelen vormt hij het maatschap ‘CVIII Ontwerpers’. Sinds 2012 ontwerpen en drukken zij ook shirts en aanverwante zaken onder de naam ‘Suvaalshirts’. Samen met tekstschrijver Willem Ritstier maakt Erwin de serie ‘Anders’, een jeugdstrip die in 2010 genomineerd was voor beste jeugdstrip.

Opdrachtgevers oa.:
Technisch Weekblad, Applus RTD, T-Mobile, Computer Idee, Youtech Magazine, Defensie, Dopingautoriteit, BDU uitgevers, Atletiek Unie, Run2Day, Constructief

 

Michiel van de Pol Michiel van de Pol Michiel van de Pol Michiel van de Pol

Michiel van de Pol

Michiel van de Pol maakt auto-biografische strips die vaak een mengeling zijn van werkelijkheid en fictie. Hij tekent tevens op locatie voor het bedrijfsleven en maakt illustraties voor kranten, tijdschriften en websites. Hij publiceerde tevens 7 stripalbums en graphic novels , twee ervan werden genomineerd voor beste album door het Stripschap en het laatste (Terug Naar Johan) werd bekroond met de Willy Vandersteen-prijs. Onlangs illustreerde hij de ‘Universele Reisgids voor Moeilijke Landen’ van Jelle Brandt Corstius en verscheen zijn nieuwe boek ‘Scherpschutters’  bij Uitgeverij Oog & Blik.

 

Sander de Fouw Sander de Fouw Sander de Fouw Sander de Fouw Sander de Fouw Sander de Fouw

Sander de Fouw

Sander de Fouw (1974) is sinds 2000 werkzaam als zelfstandig striptekenaar en illustrator voor verschillende opdrachtgevers. Zo tekent hij strips voor kindertijdschriften Taptoe en National Geographic Junior (Blink Uitgevers) en verzorgt hij de illustraties van educatieve lesmaterialen (Malmberg Uitgeverij).

De Fouw zet zijn talent graag in voor nieuwe opdrachten: in de uitvoering maar ook in de creatieve fase. Naast het tekenen van strips en illustraties voor bladen en lesmaterialen, is hij ook inzetbaar voor het live tekenen van cartoons, bijvoorbeeld tijdens brainstormsessies en conferenties. Tijdens zo’n event pikt hij punten uit de theoretische stof en zet deze vervolgens om in grappige cartoons.