Image Image Image Image Image

BNSyoutube      BNStwitter      BNSlinkedin      BNSfacebook

Scroll to Top

To Top

Nieuw werk van Nederlandse stripmakers

Jeroen Verdonschot Jeroen Verdonschot Jeroen Verdonschot Jeroen Verdonschot Jeroen Verdonschot Jeroen Verdonschot

On 24, Jul 2016 | In | By BNS

Jeroen Verdonschot

Jeroen Verdonschot studeerde af als Master Animation aan de HKU in 2008, gespecialiseerd in concept en scenario. Hij richtte na zijn studie Cartoon Blanche op. Een stripstudio waar hij tot op heden fulltime met plezier aan diverse strips en cartoons in opdracht werkt. Bekroond met de Zeppoprijs in 2011, tijdens de Belgische cartooncompetitie George van Raemdonck.

Hij kan in alle vrijheid zijn humor en creativiteit kwijt in zijn wekelijkse cartoon op Facebook: ‘The Cartoon Conspiracy’.

Altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging op het gebied van humoristische cartoons en strips.

Volg zijn cartoonserie op facebook via:

https://www.facebook.com/thecartoonconspiracy

Voor specifieke bedrijfscartoons bezoek:
www.businesscartoons.nl

En nog een Linkedin link: https://nl.linkedin.com/in/striptekenaar

Erwin Suvaal Erwin Suvaal Erwin Suvaal Erwin Suvaal Erwin Suvaal Erwin Suvaal

Erwin Suvaal

Na zijn opleiding op de Willem de Kooning Academie in Rotterdam (1983-1988) is Erwin Suvaal werkzaam als zelfstandig illustrator, cartoonist en stripmaker. Samen met grafisch vormgever Luci van Engelen vormt hij het maatschap ‘CVIII Ontwerpers’. Sinds 2012 ontwerpen en drukken zij ook shirts en aanverwante zaken onder de naam ‘Suvaalshirts’. Samen met tekstschrijver Willem Ritstier maakt Erwin de serie ‘Anders’, een jeugdstrip die in 2010 genomineerd was voor beste jeugdstrip.

Opdrachtgevers oa.:
Technisch Weekblad, Applus RTD, T-Mobile, Computer Idee, Youtech Magazine, Defensie, Dopingautoriteit, BDU uitgevers, Atletiek Unie, Run2Day, Constructief

 

Sander de Knegt Sander de Knegt Sander de Knegt Sander de Knegt Sander de Knegt

On 11, Sep 2014 | In | By BNS

Sander de Knegt

De stedenbouwkundige Sander de Knegt (1976) is illustrator en stripmaker. Hij werkt meestal onder de naam SCHETSontwerp. Sander probeert zijn grote liefdes voor het stripverhaal en architectuur te combineren. Zo maakt hij in cartoonstijl illustraties van ruimtelijke opgaven zoals nieuwbouwplannen en landschapsontwikkeling. Daarnaast maakt hij graag strips en illustraties waarin zijn kennis van de stad, architectuur steeds zichtbaar zijn. Hij is gespecialiseerd in het maken van 3d kaarten, vogelvluchten en ooghoogtes van regio’s, steden, gebouwen en landschappen zowel als voor- als achtergrond. Enkele opdrachtgevers: Ministerie van I&M, Ministerie van EZ, Rijkswaterstaat, gemeentes (Zaanstad, Eindhoven), provincies (Noord-Brabant, Noord-Holland, Groningen), havenbedrijf Amsterdam, Randstad, Friesland Campina, Twynstra Gudde, Heijmans, Proper stok en diverse stedenbouwkundige ontwerpbureaus.

 
Marco Jeurissen Marco Jeurissen Marco Jeurissen Marco Jeurissen Marco Jeurissen Marco Jeurissen

Marco Jeurissen

Marco Jeurissen maakt illustraties en strips voor redactionele, educatieve en institutionele doeleinden. In 2012/2013 verscheen een reeks van 10 strippagina’s over dementie en alzheimer bij artikelen in Dagblad de Limburger en het Limburgs Dagblad.

Zowel zijn illustraties als strips zijn conceptgebaseerd en daardoor variabel in stijl en techniek.

Opdrachtgevers zijn onder andere Noordhoff, Malmberg, Mediagroep Limburg, Research World, Het Cuypershuis en vele anderen. Marco is tevens als docent illustratie verbonden aan de Maastricht Academy of Media Design and Technology (voorheen ABK Maastricht).

Michiel van de Pol Michiel van de Pol Michiel van de Pol Michiel van de Pol

Michiel van de Pol

Michiel van de Pol maakt auto-biografische strips die vaak een mengeling zijn van werkelijkheid en fictie. Hij tekent tevens op locatie voor het bedrijfsleven en maakt illustraties voor kranten, tijdschriften en websites. Hij publiceerde tevens 7 stripalbums en graphic novels , twee ervan werden genomineerd voor beste album door het Stripschap en het laatste (Terug Naar Johan) werd bekroond met de Willy Vandersteen-prijs. Onlangs illustreerde hij de ‘Universele Reisgids voor Moeilijke Landen’ van Jelle Brandt Corstius en verscheen zijn nieuwe boek ‘Scherpschutters’  bij Uitgeverij Oog & Blik.