Image Image Image Image Image

BNSyoutube      BNStwitter      BNSlinkedin      BNSfacebook

Scroll to Top

To Top

Nieuw werk van Nederlandse stripmakers

Jeroen Verdonschot Jeroen Verdonschot Jeroen Verdonschot Jeroen Verdonschot Jeroen Verdonschot Jeroen Verdonschot

On 24, Jul 2016 | In | By BNS

Jeroen Verdonschot

Jeroen Verdonschot studeerde af als Master Animation aan de HKU in 2008, gespecialiseerd in concept en scenario. Hij richtte na zijn studie Cartoon Blanche op. Een stripstudio waar hij tot op heden fulltime met plezier aan diverse strips en cartoons in opdracht werkt. Bekroond met de Zeppoprijs in 2011, tijdens de Belgische cartooncompetitie George van Raemdonck.

Hij kan in alle vrijheid zijn humor en creativiteit kwijt in zijn wekelijkse cartoon op Facebook: ‘The Cartoon Conspiracy’.

Altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging op het gebied van humoristische cartoons en strips.

Volg zijn cartoonserie op facebook via:

https://www.facebook.com/thecartoonconspiracy

Voor specifieke bedrijfscartoons bezoek:
www.businesscartoons.nl

En nog een Linkedin link: https://nl.linkedin.com/in/striptekenaar

Joachim Heijndermans Joachim Heijndermans Joachim Heijndermans Joachim Heijndermans Joachim Heijndermans

On 23, Jan 2015 | In | By BNS

Joachim Heijndermans

Heijndermans vertrok na zijn studie Animatie en Audiovisuele Vormgeving naar de Verenigde Staten om te studeren bij de prestigieuze Joe Kubert School of Cartooning and Graphic Art, waar hij de technieken van het stripvak leerde. Na terugkomst in Nederland werkt hij als zelfstandig kunstenaar en illustrator, werkt hij aan een kinderboek en de eigen stripseries Kobayashi Omega, Richard III, Villainous en Checkers.

Joachim Heijndermans heeft zowel ervaring met klassieke als digitale technieken voor illustratie en animatie.

Zijn passie is het vertellen van verhalen voor jong en oud: science fiction, fantasy of realisme. Zijn grootste inspiraties waren stripverhalen  en tekenaars als Osamu Tezuka, Grzegorz Rosinski en Will Eisner.

 

Marco Jeurissen Marco Jeurissen Marco Jeurissen Marco Jeurissen Marco Jeurissen Marco Jeurissen

Marco Jeurissen

Marco Jeurissen maakt illustraties en strips voor redactionele, educatieve en institutionele doeleinden. In 2012/2013 verscheen een reeks van 10 strippagina’s over dementie en alzheimer bij artikelen in Dagblad de Limburger en het Limburgs Dagblad.

Zowel zijn illustraties als strips zijn conceptgebaseerd en daardoor variabel in stijl en techniek.

Opdrachtgevers zijn onder andere Noordhoff, Malmberg, Mediagroep Limburg, Research World, Het Cuypershuis en vele anderen. Marco is tevens als docent illustratie verbonden aan de Maastricht Academy of Media Design and Technology (voorheen ABK Maastricht).

Jan Vriends Jan Vriends Jan Vriends Jan Vriends Jan Vriends

On 03, Apr 2014 | In | By BNS

Jan Vriends

Jan Vriends (Helmond, 1970) maakte strips en illustraties voor Webber, Nieuwe Revu, Fancy, Algemeen Dagblad, Eindhovens Dagblad, Zo Zit Dat, Libelle en Flair. Momenteel publiceert hij in Tina de strip Roos. Naast strips maakt Jan muziek, hij geeft trainingen en workshops in creatief denken aan jong en oud. En hij schildert en schrijft.
http://www.youtube.com/janvriends

Rob Derks Rob Derks Rob Derks Rob Derks Rob Derks

On 03, Apr 2014 | In | By BNS

Rob Derks

Rob Derks (Reek, 1974) is Nederlands eerste en vooralsnog enige striptekenaar met een oorkonde voor ‘beste carnavalstekenaar’. Geheel terecht, want een blik op één van zijn overbevolkte en oergezellige kijkplaten (o.a. voor Eriks) doet je direct aansluiten bij zijn polonaise. Zo ook Joris Lutz, voor wie Rob de kinderboekenserie Fred van Honderloo illustreerde. Daarnaast is Rob als fervente hobbykok de geestelijke vader van Pakje Bakmeel (Metro, Roetsj) en vereeuwigt hij als muziekliefhebber regelmatig zijn muzikale helden in een treffende karikatuur (Zone 5300). Zelf speelt Rob ook graag een stevig potje gitaar, al dan niet bovenop een in gebruik zijnde tekentafel.